en fundering, en fundering

Fick en liten fundering bara, en fundering där man ser att läkare kanske inte är så smarta som dom tror enligt mig. Bara kanske, kanske kanske...


Gud, eller Jesus kanske det var. Vem det nu va, han hörde ju röster som sa åt han att ingenting skulle hända om han hoppade från nått berg, han såg personer och allt vad det var. Rösterna fick han att göra saker, han klarade sig oskadd från sitt hopp. Han var oho, så himla bra ungefär.
.
Men idag, vad hade man gjort med en sån person?
Jo, man hade ringt polisen som hade lagt in henne/honom på akut psyk på engång! Schizofreni hade den personen fått för diagnos, helt klart.
.
.
Idag, vad hade en läkare gjort åt saken?
Man hade gett personen Neuroleptika, Zyprexa (Antipsykosläkemedel) som lindrar symtom. Lindrar när man ser saker, hör saker eller har vanföreställningar.
.
.
Man skriver gärna in Bensodiazepinläkemedel också, som är ett sömnmedel. Det är jätteviktigt för personer med psykos, sömnen får ett helt annat värde.
.
.
Ångestdämpade är också något som en läkare gärna skriver ut.
Det finns jättemycket mer, helt otroligt vad människor får ta tabletter. Mot allt, egentligen borde man jobba rehabiliterande med dom. Personal ute på boenden, på boendestöd gör det men den felande länken ligger hos läkaren. Vissa tabletter, fine! Men det finns helt klart tabletter som en person med schizofreni egentligen skulle slippa.
.
.
Man kan ju kolla på alla biverkningar som tabletterna ger, dom är otroliga! Självklart så är det en stor risk att bli beroende, som med allting annat egentligen. För att minska beroendet som en person kan få så bör man minska på dosen, men som läkare tror jag man tänker mer på att öka dosen så att personen ska slippa sina vanföreställningar osv. Utav vissa tabletter så kan man även få svårt att minnas, bli torr om munnen och runt ögonen. Något som är väldigt vanligt är att man får stelhet i kroppen, muskelkramper och skakningar och det beror oftast på att man fått en för hög dos utav mediciner.
.
.
Aa, här sitter jag och babblar på. Jag tror och tycker fortfarande att läkarna gör ett jättebra jobb såklart som tar hand om dessa patienter men samtidigt så tycker jag att dom jobbar lite på fel sätt. Det känns som att läkare överhuvudtaget jobbar med att få allting överstökat, hur det en går. Dom har inte tiden, speciellt inte med psykiatrin eftersom den är väldigt, väldigt extrem. Kräver tid, kräver öron.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0