I try to walk away

Var in på bibloteket idag och lånade två böcker, en av Katarina Von Bredow som även skrivit den kända ungdomsboken Syskonkärlek. Den andra är skriven av Britta Berggren Ericsson.

Hur kär får man bli?
Om inte om vore, tänkte jag. Om inte om vore skulle jag bli kär i Adam. Hur kär som helst. Blossande, vansvettigt gnisterkär. Ursinnigt sprängförälskad. Men nu var ju om. Och bara själva tanken på att bli kär i Adam var ju totalförbjuden. Ändå tänkte jag den. Ändå fladdrade kolibrin där inne. Trots att om var. Här finns det omöjliga valet mellan bästisen och kärleken. Här finns också de vuxnas konflikter, och under alltsammans det stora problemet att kunna säga som det är innan det är försent.

Snälla mamma... Sluta dricka
" Snälla mamma... sluta dricka". Lappen hittar Britta Berggren Ericsson i garderoben ovanpå en gömg halvtom trelitersbox med vin. Två enkla meningar skrivna av den 15 årige sonen. De träffar allra djupast i hennes inre och ändå kan hon inte sluta dricka. Starkt, gripande och oerhört självutlämnande berättar författaren hur det är att leva med alkoholen som ständig följeslagare. Hur suget efter alkohol gjorde att hon valde flaskan framför barn, familj och vänner. Den som är alkolist kommer att känna igen sig. Den som inte är det kommer förhoppningsvis att förstå något av vad det innebär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0