" Not all the people in your life are meant to stay "

Idag börjar Gatufesten officiellt, det märks. För min dag har varit skit ända sen jag vaknade. Så en livslång historia väntar på att läsas utav er. För jag klev upp strax efter 6, kände att knät inte var riktigt med mig men tänkte att på jobbet ska jag. Gjorde fulle, fixa mig och det sprakade och hade sig. Tillslut, när jag väl skulle sätta mig så gick det åt helvete. Så där satt jag på toaletten och grinade av smärta. Ringde jobbet och förklarade, så idag har jag varit hemma. Jag gick och la mig i soffan och sov där. Tills jag äntligen fick plats i sängen med paddan själv. Däremot fick jag lägga en kudde under knät för, nu kan jag återigen inte böja det helt eller sträcka ut det helt så det har ett litet mellanläge däremellan. 
 
Egentligen, den biten är lugnt. Det kan jag ta, då jag är van med samma skit sen 5 år tillbaka. Grejen är den att jag har pendlat mellan vårdcentraler som bara, fuckat upp allting ännu mer. Jag gick till en knäspecialist på Centrum som verkligen inte tog mi seriöst. Jag var där flera gånger i månaden ibland, grät av smärta och skrek så det hördes ut i väntrummet. Han böjer mitt knä med våld och frågar om det gör ont. Där brast det, så det var aldrig någon utredning eller annat. Jag bytte till Granlo, som jag bara hört bra om men där var man lika oseriösa. Ingenting var på allvar. Så, tillbaka till Centrum men jag bytte lika fort till den privata Hälsocentralen Sensia. Där jag har gått nu i ett halvår iallafall. 
 
Jag har aldrig blivit så tagen på allvar, någonsin. Jo, från Landstinget när jag hamnade på akuten men det är en annan historia. Så på Sensia började jag med träning, men tog den sedan på min fritid och det har gått riktigt bra. Dom har alltid haft tid, även om det inte gällt knät utan andra saker. Jag har aldrig varit så nöjd över ett vårdval, någonsin. Men nu beslutar man att lägga ner Sensia då dom inte drog in vinsten som dom hade tänkt sig. Hur kan man tänka vinst, när det handlar om samhällets vård? Vart ligger det rätta i det? Vi sparar på allt, det är snuskigt. Även om det inte bara handlar om Sensia nu, vissa andra är super nöjd med andra vårdcentraler. Men fan, hur tänker man när man lägger vården åt sidan egentligen? Allt handlar om en vinst, hela jävla tiden. 
 
Så nu hör jag tydligen till Skönsbergs vc, där jag gick och träffade en läkare förut och tränade. Och jag bytte lika fort. Men efter 5 år, och daltandes hit & dit. Så jävla tröttsamt. Äckelknä, men det värsta är folket som prioriterar i vårat samhälle. Det är så farligt att bli sjuk, snart är det robotar som jobbar. På riktigt. Det kommer vi förmodligen gå i vinst på, när det handlar om pengar.
 
En gråtandes Sandra i Ambulansen. Dock för 2 år sen, men samma visa. Är det alltid.
 

Kommentarer
Postat av: johnny

saknar dig du va kul att jobba med.

2013-07-06 @ 13:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0